2013-05-21 17:25:10• hírek • Szatmár.ro

Szatmári arany és bronz a macedóniai Balkán-bajnokságon

A Balkán-bajnokságon kilenc ország, Románia, Macedónia, Szerbia, Albánia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Bulgária és Montenegró legjobbjai vettek részt.

Seres Cristian első, Kovács Dóra pedig harmadik hellyel hangolt a hétvégi Balkán-bajnokságon a közelgő cselgáncs Európa-bajnokságra. A Macedóniában megrendezett bajnokságon tatamira lépett Faur Mihaela is, ő a negyedik helyen végzett.

A Szatmárnémeti Unió három tagú delegációja érmes reményekkel utazott el Ohridban és nem is okoztak csalódást. A legjobban Cristian Seres szerepelt, aki az U21-es korosztályban egyaránt ipponnal verte albán, szerb és Pitesti-i ellenfeleit, így végül aranyérmet akasztottak a nyakába. Az U18-as korosztályban, a 63 kilogrammosok között induló Kovács Dóra előbb legyőzte macedón ellenfelét, majd kikapott egy bolgár lánytól. A vigaszágra kerülve azonban már senkinek sem adott esélyt, bosnyák, szerb és török riválisa sem tudta útját állni. Egyedül Faur Mihaela maradt érem nélkül: három győzelem és egy vereség után a kisdöntőben ismét kikapott attól a szerb lánytól, aki a tavaly a fináléban múlta fölül.

„Tőle is érmet vártam, de úgy tűnik, a hátsérüléséből nem sikerült teljesen felépülnie, ráadásul most megint bedagadt a háta, és egy ideig megint nem dzsúdózhat. A Balkán-bajnokság egyébként nem volt könnyű, a már jó ideje erős szerbek és montenegróiak mellett nagyon sokat fejlődtek a törökök is, de a fejlődés általában minden országra jellemző volt", értékelt a hazaérkezést követően Terely Mihály mester.

A Balkán-bajnokságon bemutatott produkció mindenképpen ígéretes, hisz Kovácsra júniusban, Seresre szeptember vár korosztályos Európa-bajnokság. Az megelőzően az Unió sportolói a hétvégén Nagybányán lépnek szőnyegre a hagyományos Észak Kupán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: